HTML

Értékesítés

Ez a blog az értékesítésről, eladásról, illetve ezen területek problémáiról szól.

Friss topikok

  • Profi: Az emberek nagy többsége utál eladni - " ügynökösködés, nincs az a pénz amiért hajlandó lennék rá ... (2008.11.24. 13:45) Képzés ajánló
  • Bertold: Pár hete beszélgettünk a kollégákkal, hogy ki milyen képzéseken volt eddig. A tréningek száma az v... (2008.09.30. 15:13) Az értékesítés problémái II.
  • Bertold: Ez igaz, bár nekem elég fura volt megtapasztalni, hogy tényleg így van. Sokszor a logikát, meg rac... (2008.09.30. 15:10) Az értékesítés alapjai (szerintem).

Linkblog

Az értékesítés problémái II.

2008.09.27. 20:20 :: Angel Wing

Az egyik nagy probléma az értékesítés területén, akkor kezdődik, amikor valakit felveszünk és megpróbáljuk kiképezni.

Ha szétnézünk a neten rengeteg értékesítési tréninget, vagy valami hasonlót találhatunk.

Ezekre a cégek (értékesítési) vezetői szívesen el is küldik az embereiket. Változás általában van pár hétig, aztán jön a visszaesés.

A valódi gond az, hogy rengeteg elméleti képzést kapnak az értékesítők. Gyakorlatit alig.

Én, amikor értékesítési tréninget tartok, akkor ragaszkodom ahhoz, hogy a tréning 70%-a gyakorlás legyen. Azért tartom ezt fontosnak, mert azt akarom, hogy amiről beszélek a tréning alatt, azt képesek is legyenek használni a tanulók. A végére tényleg képesek is lesznek rá.

Visszatérve: Ha egy értékesítő csak elméleti képzést kap, akkor pár hónap múlva akár könyvet is írhat az értékesítésről, de eladni valószinűleg nem nagyon fog és ez rengeteg cégnél óriási gond.

 

 

1 komment

Címkék: tréning képzés tréner gyakorlati képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanadjeltobbet.blog.hu/api/trackback/id/tr70684883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bertold 2008.09.30. 15:13:33

Pár hete beszélgettünk a kollégákkal, hogy ki milyen képzéseken volt eddig. A tréningek száma az változó volt személyenként, de az sokszor közös nevező volt, hogy a trénenrek nevére nem, vagy alig emlékeztünk.
süti beállítások módosítása