HTML

Értékesítés

Ez a blog az értékesítésről, eladásról, illetve ezen területek problémáiról szól.

Friss topikok

  • Profi: Az emberek nagy többsége utál eladni - " ügynökösködés, nincs az a pénz amiért hajlandó lennék rá ... (2008.11.24. 13:45) Képzés ajánló
  • Bertold: Pár hete beszélgettünk a kollégákkal, hogy ki milyen képzéseken volt eddig. A tréningek száma az v... (2008.09.30. 15:13) Az értékesítés problémái II.
  • Bertold: Ez igaz, bár nekem elég fura volt megtapasztalni, hogy tényleg így van. Sokszor a logikát, meg rac... (2008.09.30. 15:10) Az értékesítés alapjai (szerintem).

Linkblog

Jó bornak nem kell cégér

2009.04.20. 22:25 :: Angel Wing

Régi mondás és már akkor sem volt igaz.

Az igaz, hogy promoció nélkül lehet eladni, de nagyon nehéz. Nagyon sok cég egy kalap alá veszi a pr-t és a marketinget. Pedig két különböző dologról van szó.

Most nem a pontos meghatározásukat adom meg, hanem egy egyszerű használható megfogalmazást.

Marketing az amikor mi mondjuk, hogy jók vagyunk.

Pr az amikor mások mondják, hogy jók vagyunk.

E két tárgy, eszköz megfelelő használata megkönnyíti az értékesítők életét. E két tárgy elégtelen használata, jelentős bevétel esést, elmaradást okoz.

Mindkét tárgy alapja a célcsoporton végzett felmérések. A megfelelő felmérések elvégzésével pontosan tudjuk, hog a célközönségünk mire hogyan fog reagálni. Miről mit gondol, stb.

Sokszor láttam már azt, hogy egy cégben komoly nyomás van az értékesítőkön, míg alig kapnak megfelelő háttér támogatást.

Anélkül, hogy az értékesítő tisztában lenne vele elvégzi a pr és marketing munkát a cégnek egy tárgyalás alatt, de alig ad el.

Szólj hozzá!

Címkék: marketing pr értékesítés célcsoport eladás

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanadjeltobbet.blog.hu/api/trackback/id/tr361077002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása