HTML

Értékesítés

Ez a blog az értékesítésről, eladásról, illetve ezen területek problémáiról szól.

Friss topikok

  • Profi: Az emberek nagy többsége utál eladni - " ügynökösködés, nincs az a pénz amiért hajlandó lennék rá ... (2008.11.24. 13:45) Képzés ajánló
  • Bertold: Pár hete beszélgettünk a kollégákkal, hogy ki milyen képzéseken volt eddig. A tréningek száma az v... (2008.09.30. 15:13) Az értékesítés problémái II.
  • Bertold: Ez igaz, bár nekem elég fura volt megtapasztalni, hogy tényleg így van. Sokszor a logikát, meg rac... (2008.09.30. 15:10) Az értékesítés alapjai (szerintem).

Linkblog

Mit is jelent ? I. rész

2009.05.04. 21:55 :: Angel Wing

Manapság nem nagyon találkozni értékesítővel.

Nem hiszed?

Akkor nézd csak meg az értékesítéssel foglalkozók névjegykártyáit.

Mit látsz?

Területi képviselő, Sales maneger, tanácsadó, stb. Jóü magam az elmúlt 6 évben több mint 400 előadást tartottam meg a hatékonyság és az értékesítés témakörében és ezeken az előadásokon több mint 7000 ember vett részt, összesen két olyan emberrel találkoztam, akinek ez állt a névjegykártyáján: 

ÉRTÉKESÍTŐ.

Na most mit is jelent ez a szó, hogy értékesítő? 
 

Maga a szó nyelvújítás kori, és az ér igéből származik. Azt jelenti hogy valaki egy értéket közvetít.

Az ereseti magyar szó, talán még inkább kezd eltünni. Ez a szó az: ELAD.

A szó az ad szóból szárazik. Itt már erőssebben kijön a lényeg, hiszen itt egy befejezettebb dologról van szó. Míg az első szónál egy folyamatról beszélünk, itt egy befejezettebb cselekvésről beszélünk.

Sajnos mindkét szó kezd eltünni, és egyre kevesebb ember vállalja azt fel, hogy ő értékesít.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanadjeltobbet.blog.hu/api/trackback/id/tr451103176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása